La Conac este cea mai nouă sală de evenimente din Slatina. Dispunem de sală cu 160 locuri, care se poate împărţi în 2 saloane diferite, terasă cu 40 locuri. Avem şi loc de joacă pentru copii cu tobogan, leagăn, căsuţă.

Terasaloc-joaca
LEGENDA CONACULUI
12274694_866808543435272_356936955327282702_nSe spune că în Slatina, pe la începutul secolului XX, într-o vilă veche din Oraşul de Jos, işi ducea traiul liniştit o familie înstărită, Argeşanu. Mezina familiei, Carra, trăia o frumoasă poveste de dragoste cu un băiat din împrejurimi. Soarta a făcut că, într-o zi de vară, pe când cei doi se plimbau într-o barcă pe Olt, Carra a căzut în apă şi a dispărut. La scurt timp, băiatul a plecat pe front şi a fost grav rănit, în timpul Primului Război Mondial. Înainte de a muri, el s-a confesat unui camarad: „În fiecare noapte o visez pe iubita mea, care-mi promite că ne vom reîntâlni şi că mă va aştepta peste 100 de ani la conacul de pe malul apei…”

Peste ani, un arhitect a proiectat clădirea în stil conac oltenesc, aflată în Slătioara, pe drumul care duce către barajul peste Olt. De aici începe legenda. Din timp în timp, Carra a mai fost văzută rătăcind pe malul Oltului. Oamenii locului spun că au zărit adesea, în nopţile cu luna plină, o fată tânără şi frumoasă, înveşmântată într-o rochie albă, care îşi aşteaptă iubitul pe treptele conacului. Cu siguranta, se vor regăsi!